LIGHT REGULATION CS AB ALMA 358 MK II VIIKKOAJASTIN


11.5.2016

Joskus 2000-luvun alussa löysin romikselta paljonkin tämmöisiä 3 U:n kehikoita joissa oli viikkoajastin ja joissain myös tuo radiotahdistusyksikkö joita tässä minun viritelmässäni on kaksittain - oikeasti niitä on ollut vain yksi.
Laitteen naamataulussa on SLO:n logo vaikka valmistaja on tuo ruotsalainen Light Regulation. Laite on ollut HPY:n lankapuhelinkeskuksessa. Tuo näkyy sekä ajastimen takaseinän tarrassa että myös EPROM:min tarrassa.
Näiden ominaisuuksiin kuuluu ns. W2k-ongelma eli kellon kalenteri loppuu vuosituhannen vaihteeseen. Varmaankin muistipiiriin uuden ohjelman tekemällä tuon voisi korjata.
Laitteen radiotahdistuskorttiin on kiinteästi ohjelmoitu kolme YLE:n ULA-taajuutta. Ottaako tuo sitten referenssin sterolähetyksen pilot-taajuudesta? Se voisi olla hyvinkin mahdollinen koska sellaisia on tehty.
Ajastimen ulostuloilla voi ohjata relekortteja joissa on kussakin 4 relettä. Onko tätä sitten käytetty esim. puheluhinnoittelun ajastukseen kun taksat joskus vaihtelivat vuorokaudenajan ja viikonpäivän mukaan?