DEALEXTREMEN TINAUSPANNU


10.2.2012

Tilasin Dealextremestä heräteostona $16 maksaneen tinauspannun. Tämä "CE leimaton" värkki oli varustettu täkäläisiin rasioihin sopimattomalla pistotulpalla ja ilmoitettu käyttöjännite on 220V/50Hz. Tämä töpselin sopimattomuus oli sinänsä hyvä asia koska tuli pakostakin tarve vaihtaa verkkojohto. Laitteesta löytyi puutteita joiden takia se tuskin olisi mennyt läpi täkäläistä sähkötarkastuksista.

Laitetta ei voi missään tapauksessa suositella "normaalikäyttäjälle" ja sähköalaakin hallitsevan on syytä käyttää laitetta erotusmuuntajan perässä ja sittenkin varauksin. Kaikkia puutteita en lähtenyt tutkimaan, mutta esimerkiksi alkuperäinen johdon vedonpoisto ei ole asiallinen, maadoituksen liitäntä epäluotettava, verkkokytkin 1-napainen, piirilevy kiinnitetty pelkästään potikan juotoskorviin ja metalliakselinen (onneksi metallikuorinen nuppi on sisältä eristävää muovia) ja yleinen rakenne on niin hento, että pienellä täristelyllä voi tulla turvallisuutta vaarantavia muutoksia laitteen sisärakenteeseen..Käytin vääräoppisesti tinaa jossa on juoksutetta. Se tässä sitten käryää...Teho 150W ja lämpötila-alue potikan asteikon mukaan 200-450 C (ohjepaperissa tuo yläraja on 580C)

Nuolella on merkitty nippuside jolla vedonpoistajaan liian ohut johto on kiristetty. Vahvemmalla kaapelilla vedonpoistaja toimii ok.

Vaihtamani virtajohto. Nyt myös maadoitus on kiinnitetty vastapuolella olevalla mutterilla ja pellistä hiottu maali kaapelikengän alta pois