FENNO-SEURA F115V KUNNOSTUS


1.9.2010

Tämä radio tuli meikäläiselle vaimoni tädin jäämistöstä Kiuruvedeltä. Mukana tuli myös käyttöohjevihkonen ja takuukortti jotka ihme ja kumma olivat eri radiosta.
Ilmeisesti myyjäliike oli aikoinaan antanut erehdyksessä toisen koneen paperit....Kyseinen mallin F314V manuaalivihkonen löytyy pdf:nä täältä.
Laitteen kanssa pelehtimisestä on tällä erää yhteensä 6 videopätkää joista tässä ensimmäinen

Sitten vähän tutkimusta laitteen sisältä. Tämä vastaanotin pitää sisällään stereopääteasteen ECL82 putkilla.
Ulkoisten kaiuttimien liitäntäimpedanssi on 800 ohmia.Seuraavaksi on koneisto poistettu kotelostaan. Toinen kaiutin piti irrottaa jotta koneisto asteikkolaseineen mahtui ulos.

Kuten seuraavista kuvista näkyy on melkoista hässäkkää tämän tyyppinen komponenttien sijoittelu nykytekniikkaan verrattuna.
Huoltoystävällisyys kerroksen alimmaisten komponenttien vaihtoon ei liene parhaasta päästä..

Lähikuvassa etuluvyn nupista kääntyvä ferriittiantenni.Seuraavaksi näkyvissä mm. rivi ECL82 pääteputkia.Radiota on käytetty pääsiassa kahdesta painikkeesta kuten kuvasta näkyy. Tähän en toistaiseksi ole löytänyt tilalle parempikuntoisia.Seuraavan kuvan oikeassa alareunassa on näkyvissä merkillisyys eli balanssisäädön levy oli juotettu toisesta ruuvistaan kiinni.Kuvassa on näkyvissä ULA:n säätökonkka ja viritysnuppien akseleilla olevat asteikkonarun pyörät.
ULA:n naru oli mennyt pyörien väliin josta sen sai suhteellisen helposti paikoilleen.Seuraavan kuvan valkoiset osat olivat läpitulleen ruskean liiman takia alunperin aika kamalan näköiset.
Teippasin kotelon ja maalasin nuo listat vaalealla värillä.Messinkiset osat poistettuna maalauksen ajaksi. Puhdistin niitä jonkun verran teräsvillalla.Joka tapauksessa radio on nyt paljon siistimpi. Vielä siihen pitää kokeilla mitä putkien vaihto vaikuttaa sekä yrittää löytää etulevyn painikkeet.