FENNO-SEPPO F265V KUNNOSTUS


9.11.2010

Tällä vastaanotinmallilla on meikäläisen DX-kuunteluhistoriassa suuri merkitys. Se on ensimmäinen muistiinmerkitsemäni vastaanotinmalli.
Ja tämän vastaanottimen modifioinnista (LW-alueen virityspiirit muutin tropiikkialueiksi) alkoi oikeastaan varsinainen
radionrakenteluni ja laitemodifiointi.

Ensimmäisissä kuvissa 1.11.2010 ostamani vastaanotinyksilö ennen kunnostusta.

Seuraavassa ensimmäinen viidestä videopätkästä:Tähän vastaanottimeen on alkuperäisen tilalle johdotettu sulakepesä.Ferriittiantenni takaseinästä ulos pistävine kääntövipuineen. Reijästä on ilmeisesti tarkoitus vetää naru etupuolelle?ULA:n asteikkonarujen kanssa on puuhaa tiedossa.Lähikuva pyörältään irronneesta ULA-puolen narusta.Tältä koneisto näyttää kun narut ovat vielä sekaisin..
4.-7.11.2010 ryhdyin sitten kunnostushommiin..Asteikkolasi rupeaa irtoamaan.Asteikkolasin pinta on kohtalaisen likainen.Nyt sitten pitäisi onnistua pujottelemaan narut paikoilleen.Värinsäädöissä on mielenkiintoinen indikaattori eli potikan takana oleva pyörä vetää narua ja jousi joko kiristyy tai löystyy.Narut ovat paikoillaan. Meni siinä joku tovi vaikka oli kuvakin narun asettelemisesta.
Huomaa viritysnupin akselilla oleva kumitela joka vetää jompaa kumpaa asteikkomekanismia riippuen painikkeiden asennosta.
Edessä on hyvin näkyvissä edellisen kuvan etupuolelta kuvaamani värinsäädön indikaattorin narumekanismi sivulta katsottuna.