LAFAYETTE HE-30 VASTAANOTTIMEN KUNNOSTUS


6.4.2011

Sain 4.4.2011 tämmöisen vastaanottimen jonka joku oli onnistunut maalaamaan punaiseksi kuoriltaan ja väriä oli levinnyt etulevyynkin.
Tuo on varsin harmittavaa sillä sillä laitteen alkuperäinen harmaa ryppypintainen maali on mielestäni erittäin fiksun näköinen.
Aika näyttää kuinka tuon alkuperäisen värin "palauttaminen" eli uudelleen maalaus onnistuu ja saako etulevyyn tarttuneen värin jutenkin poistettua....
Vastaanottimen nupeissa esiintyy murtumaa ja yhdestä on osa lähtenyt pois. Löytyykö näihin korvaavia on tällä hetkellä arvoitus.

Laitteeseen on jälkeenpäin asennettu aika törkeän näköisesti ruuvilla tasasuuntausputken kantaan 100 kHz kidekalibraattori joka itsessään on joko
alunperin kaupallinen tuote tai tehty pellistä jossa on ollut valmiina paikat sopiville osille - sen reijitys kun näyttää teolliselta.
Takalevyn "Auxiliary socketin" paikalle on asennettu DIN-liitin, tasasuuntausputki on korvattu muuntajan päälle kyhätyllä "diodivirityksellä".
Tässä vaiheessa en varmasti tiedä onko kuulokeliitännässä oleva kummallinen "Overload junction box" alkuperäinen?.
Vastaanotin on Trio Corporationin tekemä ja vastaava Trion malli on 9R-59. .

Ja sitten ensimmäinen video:

"Jälkiasennetun" kidekalibraattorin 9V paristo oli koko lailla entinen,,,Laitteen valmistaja Trio Corp. näkyy mm. välitaajuusmuuntajien purkeistaMikähän se tämän purtilon tarkoitus lienee kuulokeliitännässä? Polyä myös oli runsaasti - kuten kuvasta näkyy.
Kiertokytkimen takaa pilkistää myös "Sähkötarkastuslaitoksen hyväksymä" - merkki !?!On se osattu laittaa kalibraattori vinoon. Ja teippikarvitkin on taidettu tehdä laastarilla...Ja kiinnitys ruuvilla tasuriputken kantaanKun kalibraattorin irrotti niin alta löytyi tasasuuntausputken kantaAuxiliary Socket on korvattu DIN-liittimellä ilmeisesti nauhuriliitännäksi. Mahtaakohan alkuperäistä löytyä mistään?Ja sama liitäntä sisäpuoleltaMelkoinen ilmaviritys on tämä diodi- yms. hässäkkä jolla on korvattu tasasuuntausputki