HEWLETT-PACKARD 206A AUDIO SIGNAL GENERATOR


8.9.2011

Sain 29.5.2011 tämän HP:n audiopuolen signaaligeneraattorin joka oli sekä päältä että sisältä erittäin siistissä kunnossa. Mallia on ilmeisesti valmistettu
aika pitkään koska netistä löytyi ensimmäinen maininta mallista v.1948 luettelosta. Tämä yksilö on selvästi uudempi minkä voi päätellä mm. komponenteista
ja osittaisesta piirilevyasennuksesta. Olettaisin, ettei missään ole käytetty 1940-luvulla vielä normaalia piirilevyä tinatuilla folioilla.
HP:n sarjanumerointijärjestelmän mukaan on laite olisi valmistettu 1962 viikolla 46.
Myös kotelomalli näyttää olleen varhaisemmissa versioissa erilainen eli niissä näyttää olleen puukotelo tämän minulla olevan mallin peltikotelon sijaan.
Laite on teknisesti ja mekaanisesti hyvin toteutettu - jos nyt vähän huomauttamista voisi olla johdotuksen siisteydessä
Suorittamani pikaisen katselmuksen tuloksena kaikilta alueilta puhtaan oloista sinaaltoa näytti tulevan. Teen jatkossa vielä enemmän tarkistusmittauksia.
Netistä löytyi laitteelle manuaali ja erilaisia esitteitä laitteesta. Tästä yksilöstä puuttui kotelon alaosan keskeltä HP:n logo - se täytyy jostain hankkia.Takakansi irroitettuna. Laite on ilman koteloa mitoitukseltaan 19" räkkimalliLaitteen sisäkuvassa huomio kiinnityy mm. kahteen neljäosaiseen säätökondensaattoriin. Myös virtalähteen suodatuspuolella on runsaasti tavaraa.

Kyllä sieltä sinaaltoa tulee....Laite on ollut Yleisradion käytössä. Tarkoittaneeko inventointinumeron lopussa oleva 63 vuotta 1963?
HP:n sarjanumeroinnin mukaan ensimmäinen numero tarkoittaa vuotta jälkeen 1960 eli tässä 1962 ja seuraavat kaksi valmistusviikoa.

Taajuusasteikon mekanismejaVaimentimen kiertokytkimen kulmavaihdeYlinnä asteikon välitysmekanismi jonka säätöruuvi oikealla. Myös edellisen kuvan kulmavaihde näkyy alhaalla oikeallaHieno on myös tämäkin asteikon ja säätökonkkien kytkentämekanismiVaimentimessa omituisesti musta teippisidos - tämä näkyy olevan kuvien mukaan muissakin eli siis ihan tehtaalta kotoisin...Yksi vaimentimista on kuvan pyöreässä metallipurkissa"Black Cat" kondensaattorikin löytyi...Tässä ja seuraavassa kuvassa alapuolen piirilevyjä

Verkkojohdon liitäntä ja hehkun säätöpotikkaTässä kuvassa mm. aika erikoisen näköinen merkkivalon lamppuTaajuus on asteikon mukaan asettu 20 kHz. Huomaa aika "epävirallinen" kytkentä naparuuveihinJa tältä näyttää mitattuna