KNIGHT KG-620 VACUUM TUBE VOLTMETER


27.5.2016

Tämmöinen putkivolttimittari tuli minulle 2013 yhdessä tavaraerässä. En ole tyypistä täysin varma, koska muuten täysin samannäköiset mittarit mitä netistä löysin ovat varustetut erilaisilla nupeilla ja mitään tyyppiä tässä ei lue.
Mittaritaululussa lukee valmistajan olevan Simpson Electric Corp.
Etupuoleltaan siistin mittarin kääntäminen tuottaa melkoisen hämmästyksen. Takaseinään on kiinnitetty ulkopuolelle suojaamaton verkkomuuntaja ja tuskin hyväksyttävän ohuesta kaksinapaisesta kaapelista tehty verkkojohto tulee ulos aukosta jossa ei ole mitään läpivientisuojaa. Hyvin vanhanmallinen pistotulppa näyttää olevan saksalaista tekoa.
Laitteen kotelo aukeaa kahdella peltiruuvilla ja laite alkuperäisenään on ihan siistin edullisemman luokan amerikkalaisen mittalaitteen oloinen. Vilkaisu kotelon takaseinään sitten tuottaa lisää ihmettelyä kun löytyy muuntajan kelalle tehty aukko joka on onnistututtu - ihme ja kumma - tekemään neliskanttiseksi, mutta tavalliseen tapaan on jäysteet jätetty leikattuihin reunoihin.
Muuntaja olisi muuten mahtunut kahdessakin eri asennossa kotelon sisään. Tein siitä tarkistusmittaukset!

Kaikkein merkillisin seikka on kuitenkin vedonpoisto joka on tehty muuntajan kiinnitysruuvilla laittamalla se puristamaan mutterillaan halkaistua parijohtoa. Nyt mennään jo hengenvaarallisiin kysymyksiin.
No jälleen kerran on hyvä mittari pilattu poropeukaloinnilla. En tiedä kuka tuon homman on tehnyt, mutta yhdenkään radioalan ammattilaisen, radioamatöörin (jo tutkintovaatimuksissakin käsitellään mielestäni tämmöiset asiat) tai harrastelijan ei pitäisi olla ymmärtämättä tuommoisen homman laittomuutta.
Lisätyn muuntajan tarkoitus on muuntaa täkäläinen verkkojännite laitteen omalle muuntajalle sopivaksi 115VAC.

Seuraavaksi tulette näkemään "todellisen vedonpoiston"!

No pitihän se solmukin löytyä. Niitä ilman eivät monet kotimaiset modaajat pärjää!!