RADION KUUNTELUA VUONNA 2009


24.11.2009

Hommasin tuossa pari vuotta sitten kumpaankin perheen autoon Lidlistä semmoiset halvat autoradiot johon käy myös muistikortti ja USB - tikku.
Kun käyttöohjekirjaa asennuksen jälkeen tarpeeksi tavasi niin oppi suurin piirtein sillä hetkellä radiota käyttämään ja jopa tallentamaan tikulle ohjelmaa. Viikon saati sitten kuukauden päästä ei enää muistanutkaan juuri muuta kuin asemien pikavalintanappien käytön.
Se on tietysti sitä kun tulee tarpeeksi vanhaksi niin muistitila on päässä täynnä sitä "maailman turuilla hankittua turhanpäivästä tietoa" kuten Aapelin Siunatussa hulluudessa. Ja tilanne varmasti vaan pahenee kun nyt tuli jo täytettyä 56 vuotta.

Kuuntelen radiosta Radio Rock'ia kun ei sieltä mitään muutakaan asemaa tule joka joskus lähettäisi kunnollista musiikkia. Tikulla ja kortilla on kyllä kokoelma mp3:a, mutta siihenkin kyllästyy kun osaa ulkoa mikä biisi tulee seuraavana kuten vieläkin muistaa odottaa jotain kappaletta mikä oli 1960 - luvun kelanauhoilla määrätyn biisin perässä. Niin tässä se muisti toimiikin.

Se pirulainen radio käyttäytyy sitten joskus siten, että jos signaali on heikko niin rupeaa hakemaan jotain muuta asemaa. Varmaankin se manuaalissa on kerrottu jos sen toiminnon saa pois päältä, mutta en sitä sitten enää muista katsoa kun manuaali sattuu olemaan käsillä.
Ja aina se hemmetin epeli menee jollekin Radio Dei'lle tai Radio Suomelle - pääasia ettei kummiskaan millekkään iskelmäradioille. Ei käy järkeen Kari Tapion isot verotulot - kuka piru sitä kuuntelisi vaikka maksettaisiinkin.

Niin siitä Radio Rockista piti sanomani, että ottaisivat pois sen penteleen urheilusta höpöttämisen aamuohjelmista. Mitä se urheilu rokkiin kuuluu? Kunnnon rokkarithan vaan ryyppävät ja rellestävät. Niin tietysti välillä urheilijatkin. Ja ovat rokkarit sen verran heikkokuntoisia etteivät pahemmin urheilemaan pysty.
Ja mitä helkutin iloa on joistain jalkapallotuloksisista. Yhtä tylsää kuin pörssikurssit.

Toisekseen tietysti onglma on iänikuiset soittolistat. Ei piru vieköön Foxy Lady ole Jimi Hendrixin paras piisi vaan Purple Haze, Fire ja Red House ovat paljoltikin parempia. Ja ei se radio soita koskaan Canned Heatin Let's Work Together - biisiä vaan joskus harvoin siitä Brian Ferryn tekemän surkean jäljitelmän Stick Work Together. Havaitsin sentään ilokseni, että 2000 - luvulla on yksi uudempikin kunnollinen bändi - nimittäin Airbourne - ilman Radio Rock'kia tuo tieto olisi voinut jäädä saamatta.

Sitten voisivat valikoida vielä mainoksiakin. Marraskuussa 2009 on mainostettu jotain Kerimaxia (vaiko pitäisikö se kirjoittaa geellä) ja siinä kritisoivat sitä, että sohva viehättää työpäivän jälkeen. Minkä hemmetin takia sitä aina pitäisi juosta. Ihan mukavahan se on oikaista työpäivän jälkeen väsytti sitten tai ei. Kauppoihinko sitä pitäisi ravata virkeänä katsomaan muita idiootteja jouluostoksilla eikä rennosti oikaista telkkarin ääreen. Tosin jos ei omista maksukanavia niin ei sieltä telkkaristakaan kovin paljon tule täysjärkistä ohjelmaa ennenkuin iltamyöhään tai Teemalta.