MEGGER SERIES 3 MODEL II INSULATION TESTER


27.5.2016

Sain 2014 tämmöisen hyväkuntoisessa nahkalaukussa olevan myös melko virheettömän kuntoisen eristysvastusmittarin. Minulla on jossain varastoissani toinenkin samanlainen. Aikoinaan olen vahvavirtahommissa käyttänyt 1970-luvulla paljonkin samalaista joskin päällepäin kuluneempaa mittaria. Siitä oli muistaakseni laukkukin kadonnut. Lukuisat ovat ne sähkömoottorit jotka tuli tuomittua uudelleen käämittäväksi kun tämmöisellä olin eristysvastuksen käämien ja rungon välillä mitannut.

Tämmöinen käsikäyttöinen pikkumittari on ehdottoman hyvä väline juuri tuommoiseen tarkoitukseen. Se ei ole tarkkuusmittalaite jota vaikka siinä käytössä ei tarvitakaan kun halutaan tietää onko vaikka sähkömoottori käämitykseltään vaurioitunut niin, että se on hylättävä. Luonnollisesti se ei ilmoita käämien sisäisiä vikoja, mutta eivät niin tee muutkaan pelkät eristysvastusmittarit.
Veivattava mittari ei tarvitse paristoja joten on aina käyttövalmis eikä kaipaa huoltoa. Se kokemukseni mukaan toimii moitteetta kesäkelistä pakkaseen.
Maltoin ottaa sinetöidyn kuoren auki nähdäkseni vähän koneistoa ja kyllähän sieltä hammasrattaitakin löytyi. En toistaiseksi tiedä mittarin ikää. Megger on valmistanut eri malleja hyvin kauan. Lieneekö vieläkin ehkä joku veivatta malli myynnissä?