MOTOROLA S1052B TRANSISTORIZED DC MULTIMETER


15.5.2016

Sain 14.5.2016 erän mittalaitteita joista suurin osa oli amerikkalaisia, mutta joukossa yksi saksalainenkin. Monilta elektroniikan aloilta tunnettua amerikkalaista firmaa edustaa yhtenä tämä Motorolan transistoroitu "putkivolttimittarin vastine" joka ei kylläkään ole pelkkä DC-yleismittari vaikka valmistaja tuota nimikettä käyttää koska mittaa tyypilliseen tapaan myös suurtaajuusjännitteitäkin.
Laitteen shassikselle on leimattu "1966", mikä lienee tämän valmistusvuosi. Se on kohtuullisen hyvänoloisessa kunnossa lukuunottamatta RF-mittapään tökeröä maadoitusjohdon liimausta ja sitä, että takaseinässä olevan paristokotelon johto oli vedetty takaseinään poratun - onneksi pienen - reiän kautta ulos ja päätetty sokeripalaan. Molemmat ongelmat lienevät kohtalaisen helposti siistittävissä.
Laitteen työn laatu on hyvä ja komponentit näyttävät kohtuullisen hyvälaatuisilta. Mikäli laitteen valmistusvuosi on tosiaan 1966, niin on positiivista, että on jo käytetty lasikuituista piirilevyä. Tuohon aikaan monet ammattielektroniikan valmistajatkin käyttivät pertinaxia jota ei voi useinkaan sanoa esim. huoltoystävälliseksi mm. folioiden helpon irtoilun takia korjausjuotoksia tehtäessä.

Nätit ja kätevät ovat tämmöiset takakannen kiinnitykset. Nopea aukaista ja ruuvit eivät huku.

Onkohan alkuperäisvaraosia vielä saatavana?Oikein harrastelijamainen liimaklimpin länttäisy tässä. Toivottavasti saa korjattua siististi!