NORMA 666 GROUND RESISTANCE METER


11.7.2016

Minulla on kaksi Norman maavastusmittaria jotka ovat ikäänkuin samaa mallia, mutta edustavat selkeästi eri valmistusajankohtaa ja tekniikkakin on muuttunut toisessa ulkoisestikin mm. mittarinäytön osalta.
Aiemmin saamani mittari on todella hyväkuntoinen ja sitä ei ollut aiemmin avattu eli mursin sen sinettiteipin jotta sain kuvattua laitteen sisältä.
Toiseen oli taas jääneet pahasti vuotaneet paristot sisälle joskin vauriot olivat uskomattoman vähäiset. Tähän versioon oli lisäksi selkeästi lisätty verolevylle tehty kytkentä LM339 piirillä (Quad Comparator) tyypilliseen "virittelymalliin". Tähän on sitten lisätty tuolla komparaattorilla tuo ledien ohjaus. Tarkempi tarkastelu mittarin kohdalta osoitti "tyypillisen epäsiistit" harrastelijamaiset ledien huonosti viimeistellyt reiät (merkitty punaisilla nuolilla) ja mittaripeilin sijalla on ilmeisesti tuolla alapuolella joku musta teippi. Tällainen versio kuitenkin on nettikuvista päätellen ollut myös olemassa tehdasvalmisteisena. Saattaa olla, että on ollut puhelitekniikassa käytössä samassa erässä olleista muista laitteista päätellen. Myös yksi nuppi puuttui, mutta on helposti lisättävissä.
Laitteiden tyyppinumeroa ei ole kuin tuossa vanhemmassa mallissa. Ledinäytöllä varustettu uudempi malli ei myöskään sisällä etulevyssään olevaa Norman tekstiä ja logoa kuten ei myöskään ollut Norman eristysvastusmittarissa joka on täällä toisaalla esitelty.Ensinnä tämä vanhempi malli.

Sitten uudempi versio. Aluksi myös vuotaneet paristot paikoillaan.Seuraavassa paristokotelo alustavasti puhdistettuna. Kontaktikohdat ovat aika hyväkuntoiset.Seuraavassa kuvassa on nähtävissä vähän suurennettuna nuo epäsiististi tehdyt ledien reiät.