OKEAN 205 KUNNOSTUS


4.2.2012

Sain 1.2.2012 tämän huonossa kunnossa olevan Neuvostoliitossa tehdyn matakavastaanottimen. Malli oli suunnattu Neuvostoliitossa kotimaan markkinoille ja siinä on täkäläisen sijasta OIRT ULA-alue, minkä takia se oli suosittu myös suomalaisten DX-kuuntelijoiden keskuudessa koska useimmista Suomessa markkinoiduista radioista ei tuota aluetta löytynyt. Myös keskiaalto-ominaisuuksia pidettiin hyvänä tässä ja erilaisissa Selenan malleissa verrattuna useimpiin länsimaisiin ja japanilaisiin matkavastaanottimiin ja maailmanradioihin joissa MW-alue oli todellakin enemmän vain koristeena.
Tyypilliseen neuvostoliittolaiseen kuluttajatuotteen tapaan ei sisänäkö, työn laatu ja huolellisuus ole kehuttava vaikka suunnittelu olisikin muuten kohtalaisen onnistunut.

Tämä vastaanotinyksilö oli saanut ilmeisesti aluevaihtokytkimen nupin kohadalle jonkun iskun koska näyttivät kelarummun kiinnikkeet vääntyneen sisäänpäin. Radio silti jotenkin toimi. Myös nuppeja puuttui ja antenni oli poikki. Laite siirtyy minulla odottamaan varaosia.