PHILCO S8202 OSCILLOSCOPE

23.5.2016

Sain 2015 tämmöisen amerikkalaisen oskilloskoopin jota joidenkin tietojen mukaan on alettu valmistamaan 1954. En tiedä onko tässä sitten aikanaan poikkeuksellisen suuri kuvaputki ja suuri vahvistus vaiko vain myynnin edistämiseksi naamataulussa lukeva "Five Inch High Gain Oscilloskope".
Laitteeseen on harmillisesti - kuten usein on näissä pitkään eri käyttäjien käytössä olleissa laitteissa - tehty muutoksia joista osaa on vaikea palauttaa alkuperäiselleen. Tässä laitteessa harmittaa ehkä eniten rumasti asennettu verkkokytkin ja naparuuvien tilalle asennetut UHF-liittimet. Laitteen sisällä on noissa muutoksissa huonoa työn jälkeä, verkkojohtoon tehty solmuvedonpoisto ilmassa roikkuvine sokerinpaloineen jne. Laitteeseen on asennettu täkäläisen verkkojännitteen 115VAC:si muuttava säästömuuntajakytkentäinen muuntaja alkuperäisen yhteyteen sinänsä ihan asiallisen näköisesti.
En tiedä ryhdynkö tätä sen enempää kunnostamaan alkuperäisen oloiseksi noiden reijitysten "poisto" kun on aika vaikeaa. Laite osoitti jotain toiminnan henkeä eli säde tuli kuvaputkelle. Kuitenkin pitäisi ainakin muutama konkka vaihtaa jos tätä pitempään aikoo käyttää tai kokeilla sekä tehdä noiden kytkentöjen yms. siistimistä.

Muutamassa konkassa on kummia jälkiä. Kuin juottimella olisi osuttu vai onko tuo tullut konkasta sisältäpäin?Näkyy laitteessa käytetyn laadukkaita(kin) potikoita kuten tämä AB: J-type.Tässä on myös konkassa jälki.Kovin on "karkeatekoinen" kytkimen reikä ja asennusruuvitkin niin, että tyyppinumero peittyy (ja tietysti vielä ristiuraruuvit kun muut ovat tavallisia uraruuveja)Niin sanottu "suomalaiskansallinen solmuvedonpoisto" ja toki kaikki johdot vielä valtoimenaan roikkumassa kytkentärimanpätkineen.Lisätty muuntaja on asiallinen ja sen kiinnitystapakin ok.Lisätyt UHF-liittimet olivat eri mallisia kumpainenkin ja ekassa on vielä kiinnitys eri kierteisellä jenkaan huonosti sopivalla mutterilla.Tämän konkan päästä on tullut ulos tuommoinen vaalea pallukka.On vähän "keskeneräisiksi" jääneet verkkokytkimen juotokset...Eivätkä nämäkään juotokset kovin kauniilta näytä..