PHILIPS BX-925A LIIKENNEVASTAANOTTIMEN KUNNOSTUS


31.5.2012

Tällä sivulla käsiteltävän laitteen sain 14.4.2012 ja vastaanottimessa on joitain korjattavia kohteita ja runsaasti puhdistusta.
Onneksi tähän vastaanottimeen ei pahemmin ollut tehty muutoksia. Viallisia vastuksia ja konkkia näkyi jo päällepäin vaikkakin laite toimi jotenkin.

Ensimmäinen esittelyvideo laitteesta:Aluksi muutamia kuvia vastaanottimesta siinä kunnossa kun sen sain.Seuraavissa kolmessa kuvassa on vastaanotin puhdistettuna:

Sitten jatketaan laitteen tutkailua ennen puhdistusta, puhdistuksen suoritusta ja osien vaihtoaTällä osastolla on pari vastusta kärynnyt. Liekö konkkia oikosulussa?Kunnollista metallityötä ja hitsausta..

Välitaajuusmuuntajiin ei ole näköjään kajottu kun suojaukset ovat ehjiä. Mikäs se tämä erikoisen näköinen putkea muistuttava on?
Liekö kide joita on välillä näin koteloitu

Onhan se Philips kulutuselektroniikan valmistaja ja niinpä on pitänyt laittaa naruvälityksiä liikennevastaanottimeenkin...Vähän tarkemmin kun vilkaisee niin löytyyhän niitä muutoksiakin. Narulla sidottu Siemensin rele ja sen punainen johdotus erottuu selvästi alkuperäisestä.
Lienee joku lähetinkytkentöihin liittyvä juttu jonka joutaa poistamaanIrroitettu Philipsin pikikonkka oli valunut aika lailla shassikselle (tässä se on jo pesty osittain puhtaaksi)
Pien pesussa tuntui Label Off olevan aika tehokas puhdistusaineTyylirikko oli laittaa (toivottavasti tilapäisesti) parit Rifan piirilevymalliset tilalle. Tulossa on kyllä aksiaalisiakin...Tässäkin jouduin käyttämään väriltään kovasti erottuvaa mallia..Verkkomuuntajan piet olivat hilseilleet joten imurilla oli töitä. Verkkojohto tulee sisään vähän "kulutuselektroniikkamaisesti" pellinkulmasta ilman suojaustaKuvan tehovastus vaikutti vähän kuplineeltaKuvasta näkyy hyvin kuinka shassis on lian peitossaAlkuperäinen kaksinapainen johto oli kumikaapelille tyypilliseen tapaan murentunut eristeiltäänPistotulpassa ei vedonpoistoa ollut vaikkin siinä oli ruuvinreiät sitä vartenPuhdistus etupään puolella meneillään. On siinä jonkinmoinen väriero. Oikealla mm. kalibraattorin 500 kHz kidePuhdistus on vähän edennyt. Kide näyttää olevan Quarzkeramikin valmistettaVirtalähteen ja pientaajuusosan puolella likakerros on vielä jäljellä. Elektrolyyttikonkan kanta oli niin puhdas, että sen oli joku vaihtanut kuitenkaan
puhdistamatta ympäristöä?Tässäkin kuvassa näkyy hyvin kun puhtaan alueen raja etenee...Taajuuden säätönupin sisällä on tämmöinen osaEtulevy on irroitettu asteikkolasien puhdistusta vartenVastaanottimen asteikot ja vempainta ja vekotintaEtulevyn takaa paljastui viallisia konkkiakin!Tänne pääsee etulevyn luukusta. Eli on ilmeisesti kiinteän taajuuden kidepaikka? Huomaa myös selvästi kuulalaakeroidut akselitTässä ja seuraavassa asteikkomekanismia eri kulmista

Ei ihme, että asteikko näkyi huonosti. Kummatkin "muoviset asteikkolasit" olivat melkoisen likaiset

Nyt näkyy laseista hyvin läpiKonkkien vaihto meneilään. Tein sekä pitimeen että ruuviin suojauksen kutistussukastaKonkat paikoillaan