TELEFENNO DX-200 SG VAIHTOVIRTAGENERAATTORI


11.3.2012

Löysin romikselta joskus vuosituhannen vaihteen tienoilla maasta sorassa pyörimässä tämän Euro 2 - kokoisen yksikön jonka sitten kotona pesin hiekasta ja laitoin kuivumaan pariksi vuodeksi. Pienellä silmittelyllä selvisi, että se on tarkoitettu tuottamaan 75 V /25 Hz soittojännitettä puhelinkeskuksessa.
Kokeilin sitä sitten joskus 8 vuotta sitten ja toimihan se vaikka piirilevyn foliopuolella oli muutama kolhukin. Nyt kaivoin sen esille ulkovarastosta jossa se on saanut kokea vuodenaikojen kosteus- ja lämpötilan vaihtelut. Ja toimivan näytti edelleen. Jännite oli vähän yläkantissa eli joku 76-77V ja taajuuskin näytti halvalla yleismittarilla yläkanttiin. Mittarin taajuusnäytöä en ole koskaan vertaillut oikeaan referenssiin.
Lieneekö tämä kotoisin DX-200 puhelinkeskuksesta kun tuo tyyppi siihen niin hyvin sopisi?

.Kortilla on kohtuullisen iso rengassydänmuuntaja eli kyllä tällä saa varmaan useammankin puhelimen soimaanKäytetyt tehotransistorit ovat militäärimallia eli JAN-tyypppiäLaite toimi säädettävän powerini maksimijännitteellä 45 V näin. Pitäisi kokeilla vaikuttaako jännitteen nosto nimellisarvoon taajuuteen ja jännitteeseen