TELEVA 800 ARP-TUKIASEMAN YKSIKÖITÄ


9.6.2016

Vuosituhannen vaihteessa tuli poistoon vanhoja ARP-tukiasemia joiden kehikoita olen saanut useastikin eri lähteestä ja viimeiset löytyivät romikselta.
Tämä ARP-tukiasematyyppi on ollut suosittu modifiointikohde radioamatöörien 2m alueen toistinasemaksi. Se on hyvin ammattimaista ja tukevaa tekoa ja näyttää olevan varustettu pitkäikäisillä komponenteilla kuten ennen usein oli tapana laatuluokan elektroniikassa.
Toistaiseksi esittelen tämän 6U:n kehikkoon rakennetun tukiaseman muutamia "helpommin irrotettavia" radiopuolen pistoyksiköitä, mutta saatan laittaa lisää myöhemmin. Tästä nyt puuttuu huolto- ym. yksiköitä.
Vaikka laitteen alkuperäinen valmistaja on Televa ja se näkyy ilmeisesti myöhempienkien laitteiden etulevyissä niin yritysmuutosten jälkeen tuotanto siirtyi Mobiralle ja niinpä tässäkin on esiteltynä vastaanottimet mallia 800-110C ja 800-11C joista viimemainityn tyyppikilvessä lukee jo Mobira. Ja itse vastaanottimetkin ovat jo piirilevyiltään aivan eri näköiset. Vertailua en kytkentäkaavioista ole tehnyt.
Erillisen räkkiasennettavan duplex-suotimen on valmistanut Lauri Kuokkanen Oy. Siinä on kuitenkin yksi Mobiran purkki.

TELEVA 800-110C VASTAANOTINTELEVA 800-111C VASTAANOTIN (MOBIRA)Piirilevyn ruuvit ovat vaihtuneet ristiuramalliin Televan tuotannosta.Kovasti tykkään näistä kunnollisista käyttämättömien liitinten korkeista verrattuna nykyajan värillisiin muovikorkkeihin!

TELEVA 800-254C RF-TEHOVAHVISTINTELEVA 800-213C LÄHETTIMEN OHJAIN

Että on viitsitty pilata hienosti tehty laite kiinnittämällä ferriitit piuhoihin noin siivottomalla kuumaliimauksella!! Paholaisen keksintö koko kuumaliima jos ei sitä osaa käyttää!!!

TELEVA CES 48/6-13/10 VIRTALÄHDE

TELEVA 800-98C DUPLEX-SUODATIN (LAURI KUOKKANEN OY)

Vähän epäilen - kuten usein näitä laitteiden lisämerkintöjä katsellessa olen huomannut,
että asentaja ei välttämättä ole hallinnut yhdyssanoja niin ajattelin tuossa teippitekstissä ehkä tarkoitettavan joko:
- ARP-kutsuvastaanotinkäytössä
- ARP kutsuvastaanotinkäytössä
- ARP-kutsu vastaanotinkäytössä
- ARP-kutsuvastaanotin käytössäKoaksiaalikaapelit ovat alunperin tyyppiä RG58. Tuolloin ei ilmeisesti ollut vielä tiedostettu suojausvaimennuksen tärkeyttä. Modifioitaessa duplexeri radioamatöörikäyttöön toistinasemaan on ohjeistettu, että kaapelit on vaihdettava tuplasuojattuun tyyppiin RG223.