UHER CR 160AV KASETTINAUHURI


12.4.2011

Sain romuun menossa olevasta lastista 8.4.2011 tämmöisen Uherin reportterinauhurin joka on kotoisin 1980-luvulta. Laitteen mukana tuli
mikrofoni ja erillinen virtalähde joka asennetaan paristo/akkupaketin tilaan. Manuaalin mukaan tässä voi myös käyttää irtoparistoja.
Mikrofonin vaahtomuovinen tuulisuoja oli vuosien myötä hapertunut tilaan jossa se hajoaa mustaksi jauhoksi. Tämä tuntuu olevan yleinen ilmiö.

Netistä löytyi laitteelle myös manuaali joka valittavasti oli skannattu yksittäisiksi jpg-kuviksi. Tämä vihjeenä manuaalien skannaajille:
skannatkaa ihmeessä isompina kokonaisuuksina pdf:ksi - miltei jokaisen nykyaikaisen skannerin ohjelmistossa on tämä mahdollisuus.
On sitten huomattavasti helpompi tulostaa manuaali paperille....

Kokeilin nauhuria vanhalla kasetilla ja toisto pelasi ok. ja potikat eivät rutisseet. Myös äänitys mikrofonin kanssa tuntui toimivan.

Laite ei mielestäni hintaluokassaan (v.1986 $998) vastaa sisänäkymältään sitä mitä olisin odottanut. Osien epäsiisti liimaus kansipeltiin
- mikäli on alkuperäinen - ja johdotus yms. ovat ihan halvan viihde-elektroniikan tasoa työn laadultaan.
Äänipäät näyttävän olevan peilimäisen kiiltäviä ja moitteettomassa kunnossa. Myös laitteen mekaaninen toiminta on moitteetonta.
.

Nauhuri oli oikeassa kunnon nahkaisessa kantolaukussa

Runsaitten DIN-liitäntöjen lisäksi löytyy takalevystä RCA-liittimillä Line Out ja Line InLaitteen sisään työnnettävä virtalähdeMikrofoni M655Sisältä katsottuna laite on kovin tyypillisen viihde-elektroniikkalaitteen oloinen ja vaikka johtoja on jostain niputettukin ei johdotusta siistiksi voi sanoa.Piirilevyä lähempää katsottunaMikähän idea on ollut asettaa nuolen osoittama komponentti (onko tämä konkka vai kela?) tämmöiseen asentoon vaikka piirilevyllä olisi tilaa laittaa kuten muutkin.Kaiuttimen muovisuojuksen ja johdon kiinnitys epäsiististi kuumaliimalla ja vielä "pellin raapiminen" ei näytä kovin ammattimaiselta työltäYksityiskohta edellisestä lähempääPuristustelan pinta on kovin kiiltävä. Onkohan siihen jäänyt kierros nauhaa? Asiaa pitää vielä tutkia tarkemminÄänipäät ovat hyvässä kunnossa. Huomaa kuinka peilimäisissä pinnoissa näkyvät pohjalevyn kuviotKasettikoneistoa lähempää katsottuna