BBC GOERZ UNIGOR A41 MULTIMETER

26.5.2016

Sain 9.7.2013 Maintpartner Oy:ltä lahjoituksena Ab Strömberg Oy:n aikoinaan Vaasassa kalibroinnissa käyttämiä mittalaitteita. Joukossa oli myös "tavallisia" käyttömittareita jotka olivat käyneet käyttöönsä liian iäkkäiksi.
Minulla on sivuillani esittelyssä kaksikin ulkonaisesti saman näköistä Unigor mittarimallia ja tässäkin yhteydessä on joitain yhteisiä kuvia.
Mittarit eroavat mitta-alueidensa ja sisäisen vastuksensa puolesta toisistaan melkoisesti ja niinpä tämän A41-mallin sisäinen vastus onkin 3,3 kohm/V mallin A43 ollessa 100 kohm/V. Elikä tämä malli on soveltuva vahvavirtakäyttöön.
Mittari on varmaankin ollut esimerkkimallina neuvostoliittolaisille ihan käyttökelpoisille mittareille U4312 ja U4313. Ulkonäkö on jotenkin semmoinen, että vaikutelma näin syntyy. Ehkä venäläisille "Un Igor" on antanut vihjeen, että tämä on sopiva...

Huomio kiinnittyy mittarin sisällä solenoideihin ja vipsaakeihin jotka ovat laitteen suojauskoneistoa.
Piirilevyllä on käytetty kemiallista tinaa pinnoitteena ja ilmeisesti sen tinanesteen poispesu ei ole tehty riittävän hyvin koska korroosiota ja huomattavia värimuutoksia on havaittavisa. Joskin minulla olevista A43:ssa piirilevy oli vielä hapettuneempi. Komponenttien taso on "tavanomainen" ja valintakytkimen rakenne piirilevylle tehty. Näkyivät olevat molemmat Strömbegin kalibroinnin jäljiltä minkä osoituksena yhdessä takaseinän ruuveista oli päällä punainen Strömbergin logolla varustettu sinetti. Toisesta maltoin sen murtaa jotta näki sisuskalut.

Kotelon takaosaan on kiinnitetty foliosuojaus.Tiettyä samaa tyyliä on mielestäni näissä kahdessa...Tässä kaikki Unigorini