VREH LÄHETINVASTAANOTTIMEN KUNNOSTUS


28.2.2011

Ryhdyin kunnostamaan perinneradiokäyttöä varten VREH eli "Bertta" lähetinvastaanotinta ja ajatus olisi saada se kunnostettua ensi kesän tapahtumaan Salpalinjalla 4.6.2011.
Tässä laitteessa oli vastaanottimen asteikkolevy huonossa kunnossa, puuttuu virtajohto ja kuulopuhelin sekä virtalähde pitää myös rakentaa.

Kaikkineen on koko laite puhdistettava ja todennäköisesti myös ainakin kaikki elektrolyytikonkat kannattaa vaihtaa.

Seuraavaksi ensimmäinen video tästä kunnostustyöstä. Näitä tulee varmasti lukuisa joukko ennenkuin homma on valmis
Katso muita videoita YouTubesta hakusanalla "ijlrf":Aluksi kuvia vastaanottimesta siinä kunnossa kuin se oli ennen operaatioita.Olen juottanut irti pari johtoa etulevyn irroittamisen takia.

Tässä kuvassa on entinen kellastunut asteikkolasi vaihdettu uuteen ja uusi osoitinviiva tehty.Pakkakondensaattori epäillytti koska parafiinia oli pursunut ulosSisuskalut lähtivät ulos kohtuullisen helposti lämmittämälläJa tämmöistä sisältä löytyiMuunlaisia sopivia konkkia ei löytynyt varastostani. 400V jännitekesto riittänee - anodijännite kun on 120VUusi paketti koottunaSäätökonkan pertinaxista tehty eristetty kytkykappale oli murtunutLaatikostani löytyi mm. tämmöisiä vaihtoehtoja. Valitsin samanlaisen vaikkakaan se ei ole yhtä hyvä kuin kuvassa oleva Millen'in keraaminenUusi osa paikallaan. Vaihto oli helpoin suorittaa irrottamalla säätökonkan kiinnitys. Kiinnitin yhden säätökonkan ruuveista toisinpäin koska näin
asennus oli huomattavasti helpompi suorittaa.