WALLAC GGA238 THERMO - ANEMOMETER


3.5.2016

Sain tämmöisen kotimaisen vuonna 1971 tehdyn lämpötila- ja ilmanvirtausnopeusmittarin syksyllä 2014. Mittari toimi, mutta sen toiminnassa esiintyi tiettyä epämääräisyyttä johtuen vuotaneen pariston aiheuttamista ongelmista vaikka kotelo on sinänsä kohtuullisen tiivis ja elektroniikan puolelle vuoto ei pahemmin ole päässyt.
Toiseksi ongelmien syyksi osoittautuivat surkeat DIN-liittimet joista toisen eristekin oli murtunut ja runko-osissa oli ruostetta.
Mielestäni on käsittämätöntä, että tämän luokan muutoin hyvin tehtyyn laitteeseen on valittu täysin halvimman kuluttajatason liittimet.
DIN-liittimissäkin on saatavissa parempia versioita kullatuillakin koskettimilla ja oikeasti olisi voinut valita isosta joukosta muita kuin DIN-mallisia hyviä liittimiä tähän sopivat.
Päätin vaihtaa siihen kunnolliset liittimet jahka nyt pääsen itseni kanssa yhteisymmärrykseen ovatko Lemoja, militääriliittimiä vai jotain muita. Myös asennustapa ratkaisee millaisen saa parhaiten asennettua.

Tässä on aluksi kuvia laitteesta, sen sisuskalujen tutkinnasta, mahdollista liitinvaihtoehdoista ja lopuksi laitteen manuaali ja kalibrointitodistus.Kahdesta seuraavasta kuvasta näkee millaista sontaa DIN-liittimet ovat.

Takakannen yhtymiskohdassa oli ruostetta.Tämmöisiä DIN-liitinjohtoja kullatuilla piikeilläkin olisi...Tässä muutamia vaihtoehtoja liittimiksi. Aina ei meinaa heti vaan löytyä kaikkiin sopivia vastapuolia omista varastoista.