ALIENIN YLÖSNOUSEMUS


11.3.1998

Se tuli taas kerran mieleen tämä elokuvantekijöiden liskoviha kun kävimme vaimon kanssa tämän uusimman Alienin katsomassa.
Monien ihmisten vaimot eivät näin tee. Niin vaimokin sanoi. On niillä monilla huonot vaimot kun eivät tieteiskuvia katso. Kyllä meikäläisen sen suhteen kelpaa.
Elokuvassa tai pikemminkin katsomossa oli varmaan tämän elokuvan tekijän tavoittelemaa iljettävää tunnelmaa myös hajun muodossa kun viereen sattui mieshenkilö, jolta irtosi varmaan muutaman viikon ryyppäämisen tuoksut.
Niin, minua ottaa päähän kun sortavat noita liskoja. Aina on pirut ja muut demonit sekä usein myös muiden planeettojen asukit liskon sukuisia. Nimittäin silloin kun ne on pahoja.
Olen monta kertaa käynyt Tykkimäen huvipuiston yhteydessä olevassa rakennuksessa liskoja katsomassa käynyt. Eikä niissä ole ollut mitään demonin vikaa. Juovavaraani oli erityisen mukava. Leikkikin kuin kissa. Ja semmoisen sukuisille kehtaavat kaikki pirun sukuisten roolit laittaa.
Paljon totuudenmukaisempaa olisi tehdä niistä vaikka moninkertaisella torahammaskalustolla varustettujen kansanedustajien tai valtionpäämiesten näköisiä ja laittaa niille perinteisemmät pirujen varusteet kuten lehmän häntä ja pukin sorkat.
Niitä minäkin pelkäisin. Näitä liskon näköisiä tulee enempi sääli kun ne kummiskin lopuksi julmasti surmataan.

Toinen syrjitty oloioiden laji on hämähäkit. Olen miettinyt usein nukkumaan mennessäni sitä, että minkä takia monet niitä paljon enempi kuin hyönteisiä kammoaa.
Ei siinä voi olla muuta syytä kuin, että hämähäkeillä on kahdeksan jalkaa eli kaksi enemmän kuin hyönteisillä. Taitavat sen takia kulkea joittenkin ihmisten mielestä pelottavammalla tavalla.
Luin joskus jostain, että jos kaikki maailman hämähäkit yhtäkkiä lakkaisivat olemasta, niin elämä maapallolla loppuisi muutamassa kuukaudessa. Niin tärkeitä ne ovat.
Olenkin suojellut yhtä hämähäkkiä, joka lymyää keittiön nurkassa. En ole siitä vaimolle kertonut. Muuten hyvä vaimo kun ei kuulu valitettavasti hämähäkkien ystäviin vaan huutaa minua pois päiviltä semmoisen toimittamaan jos jossain näkee.
On ollut mukava seurata kuinka hämähäkki on kasvanut ihan pikkuruisesta jo kohtuullisen kokoiseksi ja on varmasti monta inisevää hyttystä tai muuta ikävää ötökkää pistänyt parempiin hämähäkin suihin. Tätä minä kutsuisin todelliseksi teoksi ihmiskunnan puolesta.
Vainajia olisimme nyt kaikki, jos jokainen olisi hämäkkien tappamisen tehtäväkseen ottanut.