AUTOILUA


15.3.1998

Haminan ja Kotkan seuduilla ilmestyvissä lehdissä yleisönosastojen suosittuja aiheita ovat väittelyt siitä tarviitseeko parveke laseja vai ei, saako koira yleensäkään paskoa ja mihin sekä haiseeko kissan pissaukset enempi kun leikkamaton kolli kusaisee naapurin tontille.
Koska tämä on minun kotisivuni, niin voin valitella ihan vapaasti muistakin aiheista.

Niinpä otankin aiheeksi auton ja siihen liittyvät asiat, kuten tarviiko ihmisen, joka istuu niinsanotulla "repsikan paikalla" katsella enemmän tai vähemmän rumaa naamaansa siitä peilistä, jonka usea autonvalmistaja näiseläjiä varten tällää läpykkään, joka on tarkoitettu suojaamaan auringon häikäisyltä. Kaivakoot naiset oman peilinsä laukustaan ja pantakoon siihen läpykkään vaikkapa kissankuva tai joku muu mukava katseltava.

Sitten niistä muista autoilijoista ja niiden tavoista. Yksi alinomainen ihmettelyn aihe minulla kuin monilla muillakin on se miksi ei suurin osa autoilijoista sitä vilkkua kunnolla käytä.
Säästävätköhän ne vilkkurelettä vai polttimoita? Samoin kun ne jotka eivät käytä valoja, niin onko niistä tullut miljonäärejä kun säästävät niin julmetusti kuulemma bensaa.
Siellä ne sitten kaivavat nenäänsä siellä autossaan - ja luulevat, ettei kukaan näe - ja laskevat rahojaan.
Se on kuulemma annettu semmoinenkin nimi niistä autonlampuista lähteville valohiukkasille kuin Tarmo Erkale. Ei sitä tyhmempi heti tietäisi sillä fotonia tarkoitettavan.
Ja sitten ne kyllä välkyttelevät valoja kyllä mitä sopimattomammissa tilanteissa. Kerran meni autostamme moottoritiellä kaikki valot laakista pimeäksi. Eikä siinä voinut heti pysähtyä. Niin eikös ne vastaantulevan kaistan tulijat valojaan välkytelleet kuin mielipuolet. Luuliko ne, että joku huvikseen lähes säkkipimeällä ilman valoja ajaa?

Monilla autoilijoilla on kumma tapa valita ohituspaikka. Jos nimittäin on näkyväisyyttä niin reilusti, että jo kaukaa -vaikkapa kilometrin päästä- vastaantulevat autot näkyvät niin silloin ei ohiteta. Niitä ilmeisesti ikäänkuin pelätään kun ne näkyvät.
Sitten kun tulee mutkapaikka ja eteen ei mitään näe niin eikös heti pyyhkäistä ohi koska vastaantulijoita ei näy. Se on melkein kuin naisen logiikkaa. Ja kummallisinta siinä on lisäksi, että tämmöiset ohittelijat ovat yleensä miehiä.