NAISTEN-JA MIESTENLEHDET


11.3.1998

Kun joutuu istuskelemaan sairaalan tai terveyskeskuksen odotushuoneessa niin tulee joskus vilkaistua niitä yleisön viihdykkeeksi tarkoitettuja lehtiä.
Minkähän kumman takia ne on suunnattu selvästi enemmän naisille ja niille jotka haluavat tuntea itsensä sairaammiksi kuin ovat.
Niitten naistenlehtien lisäksi kun on niitä sairaahoitoon liittyvien alojen lehtiä, joista voi lukea vielä uusistakin sairauksista itsellä jo olevan lisäksi.
Minä ainakin tulen siitä sairaaksi.

Ei löydy niistä valikoimista miestenlehtiä. Ei edes niitä joita alaikäiseillekin sallitaan kuten Tekniikan Maailmaa tai tietokonelehtiä.
Ilmeisesti kyseessä on psykologinen testi siitä kestääkö mies odottaa viisi tuntia sovitusta ajasta myöhässä olevaa lääkäriä lukien juttuja naapurimaitten kuningattarista tai Esa Saarisesta. Terve mies ei kestä. Riittävän sairaalla voi olla helpompaa.

Muutenkin on kummaa kun niissä naistenlehdissä on pääasiassa naisten kuvia ja samoin on miestenlehdissä. Jos miestenlehdessä on miestenkuvia runsaasti niin sanotaan niiden lukijaa homoksi. Voiko sitten naistenlehtien naispuolisia lukijoita sanoa lesboiksi.

Näiden lehtien puhelinmyynti on sitten kanssa kumma juttu. Kun nimittäin peruin muutamien lehtien vuosia jatkuneet kestotilaukset, niin ei aikaakaan kun asiasta puhelinmyyjä soitti.
Myyjä kysyi, että tiedänkö tilaukseni päättyvän ja haluanko minä sen uudistettavan.
En kai minä nyt huvikseni tilausta lopeta ja kohta sitä uusi. On kyllä kummaa logiikkaa ja puhelinmaksujen tuhlausta niillä. Ja me nekin turhat soitot loppujenlopuksi maksamme.