TULEEKO HUOMENNA POUTA?


18.3.1998

Sitä on tullut etanan ja sammakoiden katsomisen lisäksi seurattua noita telkkarin sääennusteluohjelmia tuolta 60-luvun alusta alkaen. Se oli meininkiä kun Paavo Salmensuu näytti piipunvarrella sääkarttaa. Ei taitaisi mennä nykyisen tupakkilain aikana läpi.
Viime vuosina ihmettelimme - minä ja vaimo - kun ne näytti hermostuneena aina kynää napsuttelevan ne säätieteilijät. Selvishän se sitten, että se olikin värkki, jolla vaihtoivat sääkarttojen kuvia. Sen verran näyttää tekniikka kehittyneen, ettei ainakaan neloskanavan tyttö semmoista napsutteluvärkkiä tarvi. Muuten on kyllä näpsäkkä se tyttö.
Ihmetellyt olen kanssa niiden meteorogien käsien eleitä. Niinkuin ei ihmiset nyt tietäisi missäpäin mikäkin Suomen osa on. Tosin jo haudattu Väli-Suomi taisi olla vähän vaikea.

Voisivat olla uutisissakin kaikilla kanavilla vähän vähemmän vakavia ja heittää vaikka välillä jotain täysin keksittyjäkin juttuja. Olisi katsojienkin itse vähän pohdittava mitä uskoo. Ja olisi muutenkin, vaikkeivat olisikaan niin toimituksen itsensä keksimiä jotkut uutiset.
Se sitten kanssa on kumma tuo kielenkäyttö noilla meteorologeilla. Kun on satanut vaikka jo viikokausia niin ne sanovat, että "sateita saadaan". Mitä saamista se on?
Väkisin sitä silloin annetaan. Sitten on semmoinen juttu, että milloin ne hallat muuttuu pakkasiksi. Onko se silloin kun lumi on maassa? Vaiko katsotaanko se kalenterista?