KYLÄVIERAITTEN PÖYTÄTAVOISTA6.7.1998.

Kun meikäläinen on luonnoltaan semmoinen, että aina pitää jostain rutista, niin miksei sitä voisi noiden kylässä kävijöiden tavoista. Olen niistä kyllä jossain ennenkin muutaman sanan maininnut.

Noista otsikon mukaisista asioista aloittaakseni eli pöytätavoista - ja tarkennettuna tiskipöytätavoista. Kun useat nimittäin eivät syö kaikkea lautaselleen ottamaa. Sitten on näillä ihmisillä kohteliaisuuttaan tapana kantaa ne lautaset jätteineen tiskialtaaseen vaikka alapuolella kaapissa olisi paikka ruuantähteille.
Lopputuloksena on se, että kohta on pesualtaiden hajulukot tukossa porkkananpaloista ja kananluista.

Jos joku on niin sivistynyt, että löytää roskisen, niin laittaa hän muoviroskat kompostoriin meneville tarkoitettuun astiaan ja ruuantähteet kaatopaikelle meneviin. Että ottaa päähän sitten tonkia tyhjiä makkarapaketteja ynnä muuta pois ruuantähteitten joukosta.

Tässä jäteasiassa, jos jätetään tuo ekologinen puoli huomiotta on sekin, että meikäisen kannattaa jo kustannussyista pitää kaatopaikalle menevä jäte vähäisenä. Nykyään kun ei enää pääse kaatopaikalla edes juuri käymään kun joutuu toimittamaan roskansa jäteauton kyytiin.
Ennen oli asiat paljolti paremmin, kun jätesäkit sai viedä suhteellisen lähellä sijaitsevalle kaatopaikalle ilmaiseksi ja tuoda paluukuormassa yleensä määrällisesti enemmän kuin viedessä hyvää rikkaampien hylkäämää tavaraa. Hyvin usein joistain liikkeista kotoisin olevaa täysin uuttakin koneenosaa yms. sieltä löytyi.

Niin...ja sitä vessanpytyn kantta ei puolet kyläilijöistä osaa laskea alas - pitänee poistaa koko kansi kun eivat sen käyttöä ymmärrä. Taitavat piruuttaan jättää ylös, koska seinällä on ollut muutama vuosi ohjeet vessassa kävijöille.
Sen kyllä ymmärtää jos huushollissa asuu pelkästään enempi koko ajan kaljaa kittaavia miespuolisia henkilöitä, että on järkevääkin pitää kaikki pytyn saranoidut osat ylhäällä varsinkin loppuillasta.

TAKAISIN, JOS TYKKÄÄT !!